mainos

mainos

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

SPEKSIT KURALLA

Tulipa mieleeni tässä, että mitä vitun järkeä on mennä perse edellä puuhun. Määrittely, speksi, vittu. Eikö siinä ole tarkoitus MÄÄRITELLÄ asiat X, Y ja Z, niin että ei esimerkiksi koodariapinan tarvitse ihmetellä että mitä pitäisi tehdä.

Voin nyt teille tässä tehdä uskomattoman paljastuksen: suurin osa kaikista IT-paskaspekseistä on yllätys yllätys, tehty päin vittua. Jos ihan sanakirjasta katsotaan mitä tarkoittaa suomeksi sana SPECIFICATION, niin se on esim. seuraavaa: määräys, määrittely, spesifikaatio, täsmennys. SEN TARKOITUS EI OLE SE, ETTÄ YKSINKERTAISESTA ASIASTA TEHDÄÄN MAHDOTON YMMÄRTÄÄ, tai että asia X, muuttuukin asiaksi Y.

Esimerkki. Speksissä S on ensin määritelty asia A tavalla 1. Tämä pitäisi olla sitten . Seuraavalla sivulla on asiasta A kuva, joka onkin täysin ristiriidassa tekstimuotoisen määrityksen kanssa. NOH, eipä tässä mitään, mutta kuvan jälkeen vielä määritellään asia A tavalla 3. VOISIN KYSYÄ ETTÄ MITÄ VITUN HYÖTYÄ TÄLLAISESTA SPEKSISTÄ ON? Kirveelle töitä.
Veikkaanpa että tällainen skenaario on melko monelle IT-ALAN AMMATTILAISELLE, SUORASTAAN HUIPPUOSAAJALLE, tuttua.

No, eipä tämä välttämättä ole sen määrittelijän vika täysin. Asiakas kun yleensä on mitä on, eli ei tajua a) mistään b) mitään. Järki käteen kun näitä hommia tekee, siis vittu minä en ymmärrä missä on ihmisten NORMAALI MAALAISJÄRKI, ei tämä mitään ydinfysiikkaa sentään ole. HUHHUH. Tästä asiakkaan roolista kirjoittelen joskus myöhemmin kyllä lisää, sen verran hapottaa sekin toiminta välillä.

Helpotti.

1 kommentti:

  1. Kyrpää perseeseen ehdottomasti ja paska haisee saatanasti Perkeleen jumalauta

    VastaaPoista