mainos

mainos

keskiviikko 29. lokakuuta 2008

prosessi.

Prosessi. Voi vittu minä sanon, että tuo sana se jo saa vitutuksen aikaan. Se tässä vituttaa, kun valkokauluspellet keksivät jostain, että "JOO, NYT LÖYTY UUS HIENO PROSESSIMALLI! TÄTÄ RUVETAAN NYT KÄYTTÄMÄÄN HETI." Vois saatana joskus miettiä, että onko a) järkeä.

Kaikki vitun "hienot" ja uudet paskaperseprosessit on pakko ottaa käyttöön, heti kun joku mistään mitääntietämätön sikariportaan isäntä näin päättää. Joskus vois sen verran edes pysähtyä miettimään, että sopiiko kyseinen uusi, hieno, maailmankaikkeuden pelastava prosessi edes käyttötarkoitukseen. Niin ei. Vituttaa, kun ei osata omia aivoja käyttää ei sitten yhtään. Tai edes muiden aivoja, jos omat aivot on niin saatanan turruksissa, että se järki ei kertakaikkiaan kulje.

Sitten vielä tämä PROSESSIEN KEHITTÄMINEN, voi vittu minä sanon että huhhuh. Yksi kauluspaitapelle nykertää prosessien kimpussa ja yrittää väkisin vääntää jopa toimivasta prosessista jotain uutta ja hienoa. Sitten, kun tämä kauppatieteen appron ykkösellä läpi päässyt urpo on kuukauden päästä saanut uuden mahtavan prosessinsa valmiiksi jonkun vanhan pohjalta, niin heti ollaan sitten että \:D/ ja ei muuta kun käyttöön samoilla tulilla.

Prosessi valmiina ja ukko kiitää kaulukset lepattaen sikariportaaseen M$ POWERPOINT -esityksen kanssa ja sikarinsavun seasta kuuluu vaan *TAPTAPTAP* ja "UPEETA, MAHTAVAA!". Aivan oikein: kukaan ei edes nähnyt koko esitystä sieltä vitun savun seasta, saati sitten että olisi jotain asiasta ymmärtänyt. Mutta! Koska tämä oli jotain uutta "hienoa", niin TOTTAHAN VITTU TOKI se on otettava heti käyttöön.

EI VITTU NÄIN. Sen sanon, että jos jotain prosessia ruvetaan kehittämään, niin ei sitä yksi ihmen tee. Siitä ei tule mitään muuta kun sanomista.
Järki hoi, älä jätä.

Onhan se toki mahtavaa, että joskus jotain iänikuisia prosesseja kehitetään tai ainakin siirretään vastaamaan nykyistä reaalimaailmaa, mutta joku järki saisi tässäkin olla mukana. Jos on olemassa esim. joku vitun hieno ITIL-mallin mukainen prosessi, niin ei sitä vittu ole pakko käyttää, jos ei se sovi käyttötarkoitukseen. Joskus voisi esimerkiksi tehdä niin, että pysähtyy ihan itse omilla aivoilla miettimään, että millainen prosessi tähän nyt pitäisi turata, eikä niin että otataan se ensimmäinen ja hienoin, uusi vitun HYPEPASKA ja sitten väkerretään se väkisin hommaan mukaan.
Ja jos niitä valmiita vitun ITIL-prosesseja muokataan, niin tehdään se sitten niin, että mukana on useita henkilöitä asiasta päättämässä (ja miellellään sellaisia, joilla on joku taju reaalimaailmasta vielä tallella), eikä niin että se yksi vitun kauluspaita tekee päätöksen ja muut ovat *BÄÄ* *BÄÄ* -lammaslaumana katsomassa että näinhän se on.

Kiitos, helpotti taas.

7 kommenttia:

 1. Loistavaa paskaa. Jatka samalla prosessilla.

  VastaaPoista
 2. Eikös se ole niin, että mikään prosessi tai toimintatapa ei ole koskaan valmis.
  Mitä sitten tapahtuisi jos kehitys loppuisi siihen kun yksi toimiva tapa toimia on otettu käyttöön, eikä sitä enää jalostettaisi?

  Se kuitenkin on totta, että niitä ehkä kehitetään turhan tiheään ja ihan väärät henkilöt.

  VastaaPoista
 3. IT-kansa vaatii lisää uutta materiaalia!

  VastaaPoista
 4. Ei, kyllä musta nyt vahvasti näyttää siltä, että sä vaan et osaa hommaasi. Ja koska sä olet pomojasi tyhmempi, sä et ymmärrä niiden kehittämiä konsepteja. Ei se saisi olla mikään syy raivota tollasia aivopieruja, mitä sä nyt päästelet.

  Olisko sittenkin kannattanut käydä ne koulut loppuun asti? Olisit voinut ehkä oppia tajuamaan, mitä olet tekemässä.

  VastaaPoista
 5. Täydellisen asiaa. Näin se menee. SCRUM YOU!

  VastaaPoista
 6. HAISTAKAA persereikääni se haisee paskalle kävin just hetki sitten paskalla

  VastaaPoista
 7. Olen homo nimeni on Tapio Autio asun Myllypurossa

  VastaaPoista